My current fav quote

Don't worry that children never listen to you; worry that they are always watching you.

Saturday, April 18, 2009

Grace Kelly wedding dress

I bet you must have seen this
Photo from Rizman Ruzaini
And this one
Photo from Rizman Ruzaini
And this one where Maya Karin wore on her nikah day
Photo from Murai
Have you heard of Grace Kelly?
And seen her wedding dress?
My colleague once told me that above dresses were somewhat inspired by Grace Kelly's wedding dress
Maybe tak banyak... tp sket2 pon ade rupe
But anyway
Masa mula2 decide nk kawen tu, dlm hati mmg nekad nk wat dress ala2 Grace Kelly tu
Sebab tu we went for hunting wedding gown back then
However, my mom sungguh la tak bagi wat stail omputih
Uhuks
So terperap je la design baju tu kat dlm file
Until yesterday................
The fiance's reception is using Qareezma as wedding planner
And dlm package tu termasuk baju sewa baru
Dengan tak malunya kite tunjuk a few dress design
And they choose
THIS!!!!!
Pix from google image
Ihiks
Gumbira!
Ok. Mcm over sket. Sorry
Well... just wait for the outcome lah
Hopefully it will turn out gorgeous;)

7 comments:

  1. woww...nice!kalo kembang tp plain i suka!!hehehe

    ReplyDelete
  2. cannot wait to see the result...chepat kate ngn dressmaker tu... lP

    ReplyDelete
  3. wow!!!
    teruja nye kita
    mmg best lah, tak sabar nk tgk hasil dia fizz
    sukanya
    *sendiri tak dpt, tgk membe dpt pun jadik lah*
    bestnye..bestnya

    ReplyDelete
  4. hahaha mcm over kan dress tu? dh la kite ni katik. bile demand kasut 4 inci, die tanak wat. terpaksa la spare kasut utk gown kembang mcm mushroom berjln

    ReplyDelete
  5. OMG i adore Rizman Ruzaini wedding dress!!
    cantekkk okehhh...!!

    ReplyDelete
  6. hi fizz
    actually dah a few times baca sini tp bila tgk the dress
    wah terus nak komen hehe

    anyway, mcm nk curik la idea sket buat baju kawen kita jugak
    hehe tp saya adalah ketot dan gemok
    tgk la nnt sesuai ke x hehe

    keep updating:)

    ReplyDelete
  7. meh promote vlog kt http://1tube.my

    ReplyDelete